Sfatul medicului
220 accesări 12 Februarie 2020 0 comentarii

Sindromul „ochilor uscaţi”, în miezul iernii

Iarna, când este frig şi aerul uscat, ochii devin unul dintre cele mai sensibile organe din organism, spun oftalmologii. Tocmai de aceea, îngrijirea şi protecţia lor este extrem de importantă.

„Lacrimile au rolul de a lubrifia ochii. Atunci când nu sunt prezente într-o cantitate suficientă, fie din cauza aerului uscat, înaintării în vârstă sau din cauza altor condiţii de sănătate, ochii pot deveni dureroşi şi poate să apară senzaţia de mâncărime.

Picăturile pentru ochi, denumite şi lacrimi artificiale, ar putea fi o alternativă, dar, în anumite cazuri, pot fi necesare medicamentele sau procedura de desfundare a canalelor lacrimale”, explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmologie.

Potrivit acesteia, ochii roşii sau conjunctivita, care este o inflamaţie cauzată de un virus, bacterii, iritanţi sau alergii, alături de roşeaţă, pot genera secreţii oculare. Acestea trebuie tratate cu picături de ochi ce conţin antibiotice până la vindecarea completă.

„Ideal ar fi însă ca pacienţii să nu confunde simptomele şi să meargă la un consult medical pentru a se face diagnosticarea corectă şi pentru a se prescrie tratamentul corect”, subliniază medicul specialist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.