Sănătate
259 accesări 16 Aprilie 2021 0 comentarii

Situații în care este necesară proteza de șold

Protezele de șold sunt indicate în cazul în care cartilajul articular de la nivelul articulației șoldului este grav deteriorat datorită artrozei (coxartrozei) sau altor cauze, ca mersul pe jos sau ridicatul și așezatul pe scaun, care se manifestă prin durere. Cert este că, odată cu avansarea bolii, veți simți durere și la repaus, precizează doctorulortoped.ro. Așa că, dacă medicația potrivită, modificarea activităților zilnice și utilizarea unor mijloace de sprijin (cârje/baston/cadru de mers) nu ajută la ameliorarea simptomelor, este timpul să luați în considerare o intervenție chirurgicală de protezare a șoldului. Medicii spun că această intervenție este sigură și eficientă, vă asigură dispariția durerii, creșterea mobilității șoldului și vă ajută în reluarea activităților zilnice, obișnuite.

În prezent, artroplastia de șold este una dintre cele mai de succes intervenții chirurgicale la nivelul întregii medicini. În cadrul protezării totale a articulației șoldului (artroplastia totală de șold) osul și cartilajul deteriorat sunt îndepărtate și înlocuite cu elementele protezei. Oricum, recomandarea pentru intervenție se bazează pe gradul de durere și dizabilitate al pacientului și nu pe vârstă. Majoritatea pacienților care suferă o artroplastie totală de șold au vârste cuprinse între 50 și 80 de ani, dar artroplastii totale de șold au fost efectuate cu succes la pacienți de toate vârstele, de la adolescenți cu artrită juvenilă până la pacienți în vârstă, cu artroză.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.