Sfatul medicului
137 accesări 27 Noiembrie 2019 0 comentarii

Slăbiţi făcând exerciţii pe scări

Deşi pare ciudat, urcatul şi coborâtul scărilor, exerciţiile pe scări vă pot ajuta să slăbiţi. Specialiştii spun că un set de scări este tot ce vă trebuie pentru un antrenament cardio ca la carte.

Ca urmare, aveţi nevoie de numai 15-20 de minute de câteva ori pe săptămână ca să slăbiţi câteva kilograme mai repede decât v-aţi aştepta. Practic, în 30 de minute de alergat pe scări, puteţi arde peste 500 de calorii (în funcţie de intensitatea antrenamentului), ceea ce nu este deloc de neglijat.

Cum se întâmplă la orice antrenament, trebuie să începeţi cu o încălzire. Urcaţi scările în ritm lent, timp de două-trei minute, pentru a vă încălzi articulaţiile şi muşchii de la picioare. Dacă aveţi posibilitatea, puteţi include în acest antrenament şi alte tipuri de exerciţii, aşa că este bine să vă încălziţi şi braţele şi să treceţi la antrenamentul propriu-zis. Acesta constă în sprinturi scurte a câte un etaj. Aveţi nevoie de aproximativ zece sprinturi cu o pauză de câteva secunde între ele.

Pentru a lucra musculatura picioarelor, puteţi încerca şi alte tipuri de exerciţii: sărituri în sus pe scări cu ambele picioare sau sărituri într-un picior. Dacă aveţi posibilitatea, lucraţi şi braţele cu ajutorul scărilor, stând la baza scărilor, puneţi mâinile pe a treia treaptă şi din această poziţie faceţi serii a câte zece flotări sau aşezându-vă cu fundul pe a doua treaptă şi puneţi mâinile în spatele vostru, pe a treia treaptă. Apoi ridicaţi fundul şi, cu picioarele pe podea, îndoiţi braţele pentru a lucra tricepsul.

Iată cum nişte simple scări pot fi atât de eficiente în ceea ce priveşte obţinerea unui fizic de invidiat, fără a plăti abonamente scumpe pe la săli de fitness. Este adevărat că la o sală de fitness aveţi un antrenor şi faceţi mai multe tipuri de exerciţii pentru mai multe tipuri de muşchi, dar o bună parte dintre acestea pot fi realizate în propria voastră casă sau în aer liber, fără probleme.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.