Sfatul medicului
760 accesări 23 Ianuarie 2019 0 comentarii

Șlapii pot duce la dureri mari de spate și picioare

Cu toții știm că șlapii sunt foarte confortabili și ușor de purtat, dar aceștia pot fi extrem de periculoși pentru sănătate, în anumite condiții. Medicii constănțeni susțin că, purtați constant, aceștia pot cauza probleme labei piciorului și dureri de spate, dar și anumite infecții.

Conform specialiștilor, șlapii și în mod special cei de cauciuc sunt extrem de dăunători. De ce? Pentru că aceștia nu susțin scobitura piciorului, reprezintă un dușman al spatelui și promovează o postură greșită, care duce, pe termen lung, la inflamații și dureri de spate și de picioare.

De asemenea, expunerea pielii la mizerie este riscantă, însă traumele la care este supusă talpa în timpul mersului atunci când purtăm șlapi provoacă și apariția calusului, care duce la crăparea pielii, lucru care permite pătrunderea bacteriilor direct în piele.

Nu în ultimul rând, purtarea lor cauzează bășici și bătături care cresc riscul de infecții. Acesta este și motivul pentru care medicii recomandă să purtăm șlapi numai la plajă ori prin curte, iar în restul timpului, să alegem încălțări care ofertă picioarelor suportul de care au nevoie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.