07 August 2020
3149 accesări
0 comentarii

Vă plac smochinele? Dacă nu obișnuiți să mâncați așa ceva, ar trebui să începeți să o faceți, deoarece aceste fructe conțin 84% apă, maximum 18% glucide și, în rest, proteine, celuloză, acizi, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, enzime, minerale etc. Specialiștii Elytis spun că aceste fructe se pot consuma coapte și proaspete sau uscate ori în compot de fructe.

Iată câteva din cele mai importante beneficii ale smochinelor asupra organismului. În primul rând, acestea previn cancerul și ajută la reglarea tensiunii arteriale, datorită conținutului de potasiu. Apoi, ele îmbunătățesc digestia, întrucât reprezintă o sursă bogată de fibre, și combat constipația. Totodată, smochinele întăresc sistemul osos, constituind o sursă importantă de calciu, iar potasiul conținut împiedică eliminarea acestuia.

Datorită vitaminei A, ele protejează vederea și scad nivelul colesterolului, asta datorită acizilor grași omega 3 și omega 6 care mobilizează grăsimile. Deseori, medicii recomandă consumul smochinelor pentru tratarea a diferite afecțiuni, precum amigdalite, bronșite, ciclu menstrual neregulat, cistite, gastrite, gingivite, astenii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU