Sursa: RO.aliment

Sursa: RO.aliment
06 Aprilie 2020
665 accesări
0 comentarii

Medicii sfătuiesc foarte des pacienţii să introducă în alimentaţia de zi cu zi smochinele, acestea fiind extrem de bogate în apă, glucide, proteine, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, latex, enzime, minerale etc. Aceste fructe se pot consuma coapte şi proaspete sau uscate ori în compot de fructe.

Specialiştii spun că, în primul rând, aceste fructe previn cancerul, aşa că persoanele care le consumă prezintă un risc mai mic de cancer, şi asta datorită conţinutului crescut de antioxidanţi pe care îl conţin micuţele fructe. În al doilea rând, ele ajută la reglarea tensiunii arteriale, datorită conţinutului de potasiu, dar în acelaşi timp îmbunătăţesc digestia şi combat constipaţia.

De asemenea, smochinele întăresc sistemul osos, fiind o sursă importantă de calciu, iar potasiul conţinut împiedică eliminarea acestuia. Cei care mănâncă smochine au şi o vedere mai bună, datorită vitaminei A, care protejează ochii şi previne anumite degenerări oculare.

Consumul fructului menţionat se recomandă şi pentru tratarea afecţiunilor precum amigdalite, bronşite, ciclu menstrual neregulat, cistite, gastrite, gingivite, astenii. În plus, acestea ar avea şi alte beneficii externe - diminuează petele de vitiligo, pot grăbi vindecarea diverselor inflamaţii ale pielii, cum ar fi plăgile, bătăturile, negii etc.

Pe de altă parte, ele au şi câteva beneficii cosmetice, pentru că vitaminele şi acizii graşi esenţiali fac ca smochinele să aibă proprietăţi antirid, de revitalizare, îngrijire, reparare. Practic, pielea devine mai elastică şi catifelată. Nu în ultimul rând, compoziţia smochinelor face utilă folosirea lor şi ca demachiant sau exfoliant pentru ten.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU