07 Aprilie 2021
1186 accesări
0 comentarii

De foarte multe ori, pantofii cu toc înalt sunt tentanți pentru reprezentantele sexului frumos, dar, purtați des, aceștia pot declanșa probleme ale picioarelor. De fapt, a precizat dr. Mioara Dragomir, durerea de picioare sau de spate sunt cele mai frecvente probleme care apar la persoanele care poartă tocuri prea înalte. De asemenea, de-a lungul timpului se pot forma monturi din cauza pantofilor cu toc, iar labele picioarelor își pot schimba complet forma.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că centrul de gravitație al corpului uman este schimbat atunci când o persoană se încalță cu pantofi cu toc. În acest fel, circulația sanguină este afectată, precum și organele.

Totuși, pantofii cu toc pot fi purtați fără a vă expune riscurilor enumerate mai sus. Cum? Încercați să limitați purtatul tocurilor la două, cel mult trei zile din șapte. În celelalte zile, purtați pantofi cu talpă joasă. Rețineți, în zilele în care purtați pantofi cu toc, descălțați-vă din două în două ore pentru a vă masa tălpile. Pentru ca sănătatea să nu fie pusă în pericol, cel mai potrivit ar fi să alegeți tocuri cu o înălțime de cel mult cinci centimetri. La sfârșitul zilei, este indicat să faceți o baie fierbinte la picioare, în care să dizolvați puțină sare de mare, ulei esențial de mentă sau lapte, pentru a vă ajuta organismul să se refacă. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU