Sfatul medicului
87 accesări 08 Octombrie 2021 0 comentarii

Șoriciul de porc are un conținut scăzut de grăsime

Șoriciul de porc este o delicatesă pe care oamenii o consumă mai mult în perioada sărbătorilor, dar nu numai. Nu de puține ori, însă, s-a spus despre șorici că este o adevărată bombă calorică, ce conține proteine de slabă calitate, fără valoare nutritivă și, pe deasupra, este un aliment greu de digerat.

Unii nutritioniști susțin, însă, contrariul. Șoriciul are un conținut scăzut de grăsime (aproximativ 15%), fiind, de fapt, o proteină pură. Aceasta nu are același profil de aminoacizi cu proteina musculară, dar asta nu înseamnă că este o proteină de slabă calitate, așa cum a fost catalogat în mod greșit până în prezent. În același timp, se pare că șoriciul este mult mai curat decât carnea de porc, deoarece nu conține atât de multe enzime, hormoni, peptide bioactive, factori de creștere sau inflamatori. Cu toate acestea, pentru a digera șoriciul de porc este nevoie de un sistem digestiv puternic. Practic, dacă aveți dinți sănătoși, aciditate mare în stomac și apoi enzime proteolitice produse de pancreas, șoricul nu poate crea nici un fel de problemă persoanei care-l consumă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.