Sursa Food Coach

Sursa Food Coach
20 Martie 2020
2084 accesări
0 comentarii

Coronavirsul nu se transmite prin intermediul legumelor sau a fructelor, susțin specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății. Ei afirmă că, cel puțin până acum, nu a fost raportat niciun caz de transmitere al coronavirusului prin intermediul acestora.

„Totuși, înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca, este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 - 30 de secunde. Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere al infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă”, au declarat specialiştii Ministerului Sănătăţii.

Pentru a nu avea probleme de sănătate, se impune spălarea eficientă a fructelor și legumelor, aceasta fiind cea mai bună modalitate prin care se poate reduce riscul de îmbolnăvire. Mulți dintre noi consideră că o simplă clătire cu apă rece a fructelor și legumelor este suficientă pentru a îndepărta murdăria, ceara și substanțele chimice de pe acestea.

XXX

Unii medici sunt de părere, însă, că spălarea numai cu apă rece nu este suficientă. Motivul? Fructele și legumele sunt tratate cu pesticide și cu fungicide pentru a rezista transportului și lungilor perioade în care stau pe rafturile magazinelor, substanțe care nu se elimină în urma spălării simple. Ca urmare, toate acestea ar trebui spălate, de fapt, în apă caldă, întrucât apa rece elimină doar o parte dintre reziduuri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU