Sursa Snow Jones

Sursa Snow Jones
Sursa Snow Jones
Boli şi afecţiuni
169 accesări 01 Iunie 2020 0 comentarii

Spălați copiii pe mâini! Evitaţi bolile, printr-un simplu obicei

Foarte multe boli pot fi prevenite prin spălarea cât mai deasă a mâinilor şi menţinerea regulilor de igienă personală.

Dr. Cristina Mihai, șeful secției Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, afirmă că se impune spălarea mâinilor celor mici ori de câte ori au pus mâna pe ceva.

„Apa şi săpunul sunt principalii inamici ai bacteriilor. Cu cât ne spălăm mai des pe mâini, cu atât prevenim îmbolnăvirile. Gelurile antibacteriene pot fi folosite temporar, de necesitate, dar apoi trebuie să ne spălăm pe mâini”, a explicat specialistul.

De asemenea, o altă cale de transmitere a bolilor, a precizat medicul, este prin strănut sau tuşit. Aşadar, strănutul în palmă duce la răspândirea rapidă a microbilor.

„După ce aţi dus palma la gură în timpul strănutului, microbii rămân pe mână, cu care veţi deschide apoi o uşă sau o veţi întinde unei alte persoane spre a face cunoştinţă. Pentru a evita răspândirea microbilor, cel mai corect mod de a strănuta este aducând cotul braţului îndoit la gură. Astfel, microbii rămân într-o zonă din care nu mai sunt împrăştiaţi atât de uşor”, a adăugat dr. Cristina Mihai.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.