Sfatul medicului
429 accesări 13 Noiembrie 2020 0 comentarii

Spălaţi-vă corect pe mâini după ce mergeţi la toaletă!

Studiile specialiştilor americani au scos la iveală faptul că doar 5% dintre oameni se spală pe mâini în mod corect după ce merg la toaletă. Un studiu realizat la Universitatea Michigan a analizat modul în care desfăşoară această sarcină circa 4.000 de oameni. Au descoperit astfel că 99% dintre utilizatorii toaletelor nu se spală pe mâini în primele 15-20 de secunde, aşa cum ar trebui, pentru ca germenii să fie distruşi în totalitate. Mai rău, o treime dintre oameni nu s-au obosit să folosească săpun şi 10% au renunţat la a se mai spăla pe mâini.

Observaţia a mai arătat că 15% dintre bărbaţi nu s-au curăţat pe mâini, comparativ cu 7% dintre femei care au făcut acelaşi lucru. Pe de altă parte, doar jumătate dintre bărbaţi au folosit săpun, faţă de 75% dintre femei. Medicii spun că, în funcţie de tipul bacteriilor care se află în băile publice, pe suportul de hârtie igienică sau pe cel de şerveţele uscate, acestea pot fi luate extrem de uşor. Mai rău este că, odată intrate în organism, provoacă infecţii extrem de rezistente. Cum este corect să ne spălăm pe mâini? În secunda următoare după ce folosim toaleta, folosind săpun din belşug şi frecând bine palmele, apoi clătind sub jet de apă. Atenţie, gelurile de igienizare a mâinilor nu sunt atât de eficiente, omoară bacteriile, dar nu îndepărtează reziduurile de mizerie de la alte obiecte cu care intrăm în contact.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.