Sursa foto: Allure

Sursa foto: Allure
28 Februarie 2020
9282 accesări
0 comentarii

Vă simțiți obosite și nu vă puteți concentra la nimic? Specialiștii spun că, de cele mai multe ori, aceste stări sunt rezultate ale unor factori de risc pe care îi putem controla prin alimentație, dar și prin obiceiuri mai puțin știute, cum este, spre exemplu, spălatul picioarelor în apă rece.

Ca urmare, atunci când vă băgați picioarele în apă rece, inima începe să bată mai tare, tensiunea arterială crește, oamenii încep să aibă mai multă energie și oboseala dispare.

Mai mult decât atât, datorită schimbărilor ce au loc la nivelul circulației sângelui, starea de spirit se îmbunătățește, iar stresul acumulat pe parcursul zilei poate dispărea rapid, dacă v-ați făcut deja un obicei din a vă spăla picioarele în apă rece, de fiecare dată când plecați sau când vă întoarceți de la muncă.

O altă recomandare este ca, imediat după ce scoateți picioarele din apa rece, să vă puneți o pereche de șosete din bumbac. Potrivit cercetătorilor germani, persoanele care îndrăznesc să facă și un duș cu apă rece în fiecare zi își întăresc sistemul imunitar.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU