Sursa foto Ziare.com

Sursa foto Ziare.com
Sursa foto Ziare.com
Sfatul medicului
314 accesări 25 Septembrie 2020 1 comentariu

Spălatul mâinilor ne ferește de boli. Care este tehnica corectă

Spălatul pe mâini ar trebui să fie un lucru banal, de care să nu uităm niciodată, mai ales că acest obicei este principala modalitate de a ne feri de boli grave, cum ar fi Hepatita A, și, acum, și de noul coronavirus. Totodată, a precizat dr. Maria Iordănescu, lipsa spălatului pe mâini este principala cauză care favorizează apariția infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești).

Specialiștii spun că nu este, însă, suficient să ne spălăm pe mâini, ci este nevoie de o tehnică corectă a spălatului pe mâini. Astfel, pentru a fi siguri că ne protejăm și îi apărăm pe cei dragi de problemele de sănătate provocate de anumiți germeni, dezinfecția și spălatul corect pe mâini sunt printre metodele cele mai simple și eficiente, evitând astfel apariția infecțiilor nosocomiale.

Așadar, tehnica spălării mâinilor începe cu udarea mâinilor sub un jet de apă. Imediat după aceea, aplicați săpun lichid de la un dozator și acoperiți mâinile în întregime pentru a crea spumă. Frecați ambele palme împreună, frecați spatele fiecărei mâini cu palma mâinii opuse și întrepătrundeți degetele. După aceea, frecați palmele cu degetele întrepătrunse, apoi, rând pe rând fiecare deget mare în palma opusă, folosind o mișcare de rotație. Frecați vârfurile degetelor în palma opusă printr-o mișcare circulară, frecați fiecare încheietură cu mâna opusă și limpeziți mâinile. La final, uscați complet mâinile cu un prosop de hârtie de unică folosință.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

28 septembrie 2020 Alice
pentru oameni ambitiosi

Numai pentru oamenii ambitiosi. Incepi imediat si castigi imediat. Avem o echipa minunata. Vrei sa-ti indeplinesti dorintele? Tu iti alegi viitorul. Obtine si tu acum succesul. Vrei sa castigi bani acum? Platim comisioanele. Nu ai nimic de pierdut. Activitate usoara. Vrem sa ne dezvoltam si mai rapid. Pentru detalii, ma puteti contacta la adresa de e-mail muncadeacasa08@gmail.com

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.