22 Decembrie 2019
8797 accesări
0 comentarii

Foarte puține persoane știu că partea inferioară a unghiilor, unde se găsește o mică semilună albă, poate spune foarte multe despre starea noastră de sănătate. Spre exemplu, în medicina tradițională chinezească, această parte albă inferioară a unghiei este un indicator al sănătății, pentru că atunci când apar primele semne de boală se schimbă și aceste pete sau chiar dispar complet, apoi când vă însănătoșiți ele reapar.

Conform specialiștilor, dacă aveți între opt și zece pete albe la ambele mâini, acest lucru arată că sunteți perfect sănătoși și cu cât mai albă este acea semilună cu atât mai bine.

De asemenea, cu cât o persoană are mai puține semilune pe unghii cu atât se simte mai lipsită de energie, are imunitatea mai scăzută și starea generală de sănătate mai proastă, deci se îmbolnăvește mai ușor.

Cercetătorii au aflat faptul că lipsa acestor semilune albe de pe degete este asociată cu mai multe disfuncții ale glandei tiroide sau pitulare, deficiență de fier, colaps renal, depresie și deficiență de vitamina B-12. Așadar, verificați-vă, în mod constant, nivelul de vitamina B12 și iod, precum și glanda tiroidă și presiunea sanguină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU