08 Mai 2025
31 accesări
0 comentarii

Stevia este o plantă recunoscută pentru gustul său dulce intens. În general, se folosește pentru a înlocui zahărul în prepararea alimentelor. Potrivit specialiștilor, conține foarte puține calorii și poate fi folosită ca o alternativă sănătoasă la îndulcitorii artificiali. Consumul de stevia le permite persoanelor cu diabet să mănânce o varietate mai largă de alimente și să respecte un plan alimentar sănătos. Studiile au demonstrat că stevia ar putea regla nivelurile zahărului din sânge, în cazul persoanelor, care suferă de diabet de tip 2. Anumite glicozide conținute ar putea dilata vasele de sânge. De asemenea, pot crește excreția de sodiu și producția de urină. De aceea, ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Planta la care facem referire ar putea avea și acțiuni cardiotonice, acestea echilibrând tensiunea arterială și reglând bătăile inimii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU