Sfatul medicului
174 accesări 21 Octombrie 2019 0 comentarii

Stilul de viaţă activ vă ajută să scăpaţi de celulită

Din păcate, de celulită nu scapă nimeni. Indiferent de tratamentele pe care le testați de-a lungul timpului, aceasta tot va apărea. Celulita reprezintă acumularea de țesut adipos subcutanat la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor, ea apărând, în special, după vârsta de 30 de ani. Deși nu este o condiție medicală serioasă, celulita poate fi inestetică și poate deranja femeia când poartă pantaloni scurți sau costum de baie. Aceasta apare nu numai din cauza lipsei activităților fizice, ci și din cauza alimentației nesănătoase, bogată în grăsimi, zahăr și băuturi carbogazoase.

Așa că, cel mai bine este să o preveniți, deoarece odată apărută, cu greu o veți putea îndepărta. „Dacă vreţi să scăpaţi de această problemă, trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare, dar şi să fiţi conștientă de faptul că nicio cremă nu va face minuni și nu va topi celulita peste noapte. Trebuie să înțelegeţi că numai printr-un efort constant veţi scăpa de ea”, a declarat dr. Alina Davidescu, medic dermatolog.

Cel mai mult vă ajută să adoptaţi un stil de viață activ, şi nu unul sedentar. La rândul lor, nutriţioniştii spun că un pahar cu lapte degresat, combinat cu trei căței de usturoi mărunțiți vă ajută.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.