Sfatul medicului
143 accesări 12 Septembrie 2019 0 comentarii

Stresul vă poate umple corpul de eczeme

V-a ieşit vreo eczemă pe corp şi nu ştiţi de ce? Dr. Andra Vasiliu, medic dermatolog spune că stresul poate fi una dintre cauzele ce duc la apariţia eczemelor. În acelaşi timp, acestea se fac simţite şi în urma expunerii la substanţe iritante, dar pot apărea şi din cauza diferitelor infecţii bacteriene.

„Eczema este o afecţiune care se caracterizează prin zone roşii înălţate de nişte vezicule lichidiene extrem de pruriginoase. Afecţiunea este cel mai des întâlnită în zona picioarelor, mâinilor, genunchilor, coatelor, dar şi la gât. Totuşi, trebuie să aveţi grijă şi la alimentaţie, întrucât produsele consumate, dar şi produsele cosmetice şi detergenţii folosiţi, schimbările bruşte de temperatură precum şi dereglările hormonale ori stresul sunt doar câţiva dintre factorii care pot duce la apariţia unei eczeme”, a arătat medicul.

Un remediu natural pentru a scăpă de eczeme este să folosiţi uleiul de cocos, în timpul duşului. Ca urmare, se recomandă masarea întregului corp. Specialiştii sunt de părere că proprietăţile antimicrobiene ale uleiului de cocos fac să reducă inflamaţia şi să calmeze zona iritată. Mai mult decât atât, acesta va hidrata pielea, formând o barieră împotriva microbilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.