06 Septembrie 2017
2044 accesări
0 comentarii

Medicii ne sfătuiesc, în această perioadă, să includem în alimentaţie o cantitate zilnică de vitamina C. Suntem cu toţii conştienţi de faptul că vitamina C este asociată cu prevenirea răcelilor şi virozelor.

Din acest motiv, unele fructe sau sucuri de fructe, bogate în vitamina C naturală, sunt foarte importante şi trebuie să fie consumate zilnic.

„Cu un conţinut foarte ridicat de vitamina C, pulpa de acerola oferă cantitatea necesară de vitamină, într-o singură porţie consumată zilnic. Sistemul imunitar este mai facil echilibrat, celulele sale fiind mai uşor protejate de stresul oxidativ, ceea ce face ca organismul să devină mai viguros şi mai sănătos. Vitamina C mai participă şi la creşterea absorbţiei fierului în organism, regenerarea formei reduse a vitaminei E, favorizând un metabolism energetic normal şi menţinerea unei bune sănătăţi psihice”, afirmă dr. Horaţiu Albu, medic de familie.

Şi vitamina E este „cruţată” cu ajutorul vitaminei C, adusă constant în alimentaţie. Vitamina E, şi ea cu proprietăţi antioxidante, ajută la încetinirea semnelor de îmbătrânire, consolidând, în acelaşi timp, celulele organismului care luptă împotriva infecţiilor. În condiţiile unui aport optim de vitamina C, vitamina E devine o armă suplimentară. Fructul se găseşte sub formă de suc, fructe uscate sau suplimente alimentare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU