Sfatul medicului
236 accesări 06 Noiembrie 2018 0 comentarii

Sucurile dietetice pot provoca diferite probleme de sănătate

În cazul în care nu ştiaţi, sucurile dietetice conţin o serie de îndulcitori artificiali, despre care medicii spun că ar putea provoca diferite probleme de sănătate. Specialiştii susţin că atunci când consumăm astfel de băuturi, îndulcitorii ne păcălesc corpul să creadă că este zahăr, dar când caloriile nu apar, insulina nu are ce să stocheze. Cercetătorii consideră că pacălirea repetată a organismului nostru poate explica de ce studii repetate ajung la aceeaşi concluzie, că sucurile dietetice sunt asociate cu sindromul metabolic.

Sindromul metabolic este un mix format din tensiune arterială mărită, un nivel ridicat al glicemiei şi creşterea în greutate, care amplifică riscul de diabet zaharat, boală cardiacă şi atac vascular cerebral. De fapt, un studiu a constatat că băutorii de sucuri dietetice prezintă un risc mai ridicat de atac vascular cerebral şi demenţă decât băutorii de sucuri obişnuite.

O altă cercetare a arătat că participanţii care la început aveau o greutate normală şi au băut în medie 21 de sucuri dietetice pe săptămână au prezentat un risc dublu de a deveni supraponderali sau obezi până la sfârşitul studiului, comparativ cu oamenii care nu au consumat deloc astfel de băuturi.

În timp ce consumarea unui suc dietetic la masă pare o alternativă gustoasă şi fără calorii, cercetările încep să arate că acesta ar putea fi cel mai nepotrivit moment, pentru că produsul poate perturba modul în care sunt metabolizate caloriile reale. Astfel, ar putea rezulta calorii în exces care să fie metabolizate ca grăsimi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.