Sarcina
7349 accesări 08 Iulie 2016 0 comentarii

Suferinţa fetală poate avea consecinţe grave. Când se impune operaţia cezariană

În cazul în care nu există contraindicaţii, viitoarea mamă poate naşte pe cale vaginală, sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Cezariana este doar o alternativă la naşterea naturală, care ar trebui să fie impusă de medicul obstetrician, doar în situaţia în care apar semne de suferinţă fetală sau suferinţă a femeii însărcinate.
„Suferinţa fetală înseamnă că fătul suferă din cauza problemelor apă-rute în timpul naşterii, a travaliului. Această suferinţă, de regulă, este caracterizată de o frecvenţă cardiacă foarte crescută sau foarte scăzută a fătului. În momentul în care apare această situaţie, medicul trebuie să intervină, pentru a nu risca viaţa bebeluşului şi nici a mamei. Aşadar, se impune operaţia cezariană. Suferinţa fetală poate să apară din cauza unui travaliu prelungit, din cauza dezlipirii placentei de uter prea devreme, ori din cauza problemelor legate de cordonul ombilical”, a declarat dr. Ioana Buda, specialist obstetrică şi ginecologie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.