15 Iulie 2018
520 accesări
0 comentarii

O sarcină presupune mai mult decât o perioadă de așteptare de nouă luni de zile, o sarcină transformă radical viața unei femei. Așa că, pentru a vă simți în formă în tot acest timp, aveți nevoie de mișcare. De ce ? Pentru că sportul în timpul sarcinii vă va ajuta să vă mențineți în formă și mai ales să aveți parte de o naștere mai ușoară, cu un travaliu mai ușor de suportat și desigur, o recuperare post-partum mai rapidă.

„În perioada sarcinii, activitatea fizică este foarte benefică. De aceea, recomandăm realizarea de exerciții cu moderație, plimbări în aer liber, înot și dans, ce vă pot ajuta să activați circulația, pregătirea musculară și respiratorie pentru naștere. Totuși, nu se recomandă niciun sport intens sau care prezintă risc de căzături”, au explicat reprezentanții Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”.

Totuși, dacă faceți gimnastică, aveți grijă să nu vă supraîncălziți, pentru că mișcările prea grele care vă vor crește temperatura bazală pot deveni destul de periculoase. Apoi, transpirația, dar și deshidratarea organismului apar ca urmare a creșterii presiunii arteriale. Ca urmare, nu vă îmbrăcați prea gros!

În același timp, fiți atentă la pulsul cardiac - atunci când nu mai puteți să vorbiți, este cazul să vă opriți, întrucât vă puteți pune în pericol atât viața dumneavoastră, cât și pe cea a bebelușului. Așa că, încercați să faceți efort cu responsabilitate.

Nu uitați, însă, în timpul mișcărilor pe care le executați, pulsul nu trebuie să depășească 145 bătăi pe minut. Într-un cuvânt, alegeți un sport care să nu vă solicite cardiac prea tare, de genul înotului. În plus, încercați să evitați să săriți sau să vă zdruncinați prea tare, de aceea, evitați să faceți atletism, tenis sau volei, mai ales începând cu trimestrul al doilea al sarcinii.

În același timp, aveți grijă la articulații, deci chiar dacă vă place să faceți aerobic, nu exagerați, întrucât în această perioadă, articulațiile sunt destul de sensibile și astfel veți putea avea parte de fisuri ale ligamentelor. Nu în ultimul rând, se recomandă să aveți grijă la presiunea arterială, astfel încât aceasta să se regleze la un nivel mai scăzut.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU