23 Martie 2021
599 accesări
0 comentarii

Foarte multe femei greşesc în timpul sarcinii, mâncând peste măsură. Din păcate, au impresia că dacă sunt însărcinate, trebuie să se hrănească pentru două persoane. Potrivit dr. Nicoleta Surugiu, o femeie însărcinată nu trebuie să mănânce mult, ci să aibă controlul alimentaţiei, care să fie sănătoasă, iar produsele pe care le aleg de pe raft să fie bune calitativ.

Pe timpul celor nouă luni de sarcină, viitoarelor mămici li se recomandă, în primul rând, legumele proaspete, iar contraindicate sunt mâncărurile exotice, de genul sushi sau fructe de mare. Pe lista alimentelor contraindicate în această perioadă se află şi brânza topită, dar şi conservele. Acestea nu sunt recomandate, din cauza faptului că au un conţinut ridicat de aditivi, dar şi pentru că nu există garanţia calităţii lor. În ceea ce priveşte brânza topită, aceasta nu este recomandată, pentru că nu are calciu”, a precizat medicul.

Întrucât organismul depozitează unele vitamine, care, în cantităţi mari pot deveni toxice, este bine ca gravidele să evite, pe cât posibil alimentele care le aduc un exces de vitamina A, pentru a evita malformaţiile. De asemenea, evitaţi peştele prăjit sau pane deoarece are grăsimi toxice, care pot produce malformaţii copilului. Îl puteţi înlocui, însă, cu peşte preparat la cuptor. Referitor la mezeluri, acestea au foarte multă sare, aditivi alimentari, care contribuie la reţinerea apei în organism, precum şi conservanţi, care cresc riscul mamei de a face cancer. Nu în ultimul rând, evitaţi dulciurile, întrucât cresc nivelul colesterolului din organism.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU