Sfatul medicului
432 accesări 04 Aprilie 2018 0 comentarii

Sunteţi interesată să vă legaţi trompele uterine?

Ligatura tubară (sterilizarea) este acea intervenţie prin care trompele uterine sunt blocate chirurgical, împiedicând astfel fertilizarea naturală.

Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, intervenţia se poate realiza prin metoda chirurgicală tradiţională „deschisă”, cu o incizie mică în partea inferioară a abdomenului sau prin metoda laparoscopică, tehnică de operaţie minim invazivă. De această intervenţie poate beneficia orice femeie sănătoasă, care a împlinit 30 de ani şi are deja copii.

„Dacă eşti tânără şi nu ai încă un copil, ar trebui să te gândeşti bine înainte de a lua în calcul această operaţie, pentru că există posibilitatea să te răzgândeşti şi să-ţi doreşti copii, iar această intervenţie este ireversibilă de cele mai multe ori. Trebuie să înţelegeţi că, odată ce aţi acceptat această variantă, a sterilizării, şansa de avea copii este aproape nulă. Odată făcută această ligatură a trompelor, singura posibilitatea de a mai avea copii va rămâne FIV-ul (fertilizarea in-vitro)”, au explicat medicii.

Ei au precizat că sterilizarea are efect imediat ce este efectuată, însă trebuie să se ţină cont de faptul că există un risc de eşec de unu la 200 de cazuri. Deci, în cazuri excepţionale, poate apărea şi o sarcină nedorită.

Pentru detalii, apelaţi numărul de telefon al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.