Sfatul medicului
162 accesări 04 Iulie 2019 0 comentarii

Tehnologiile în mâinile copiilor. Cât timp permitem celor mici să le folosească

Limitele au rolul de a-i proteja și a-i ajuta pe copii și adolescenți să se dezvolte sănătos. Atunci când părinții decid să limiteze folosirea tehnologiei digitale de către copiii lor, ei pot ține cont de criteriile de timp, loc și conținut.

Academia Americană de Pediatrie recomandă să evitați să expuneți copilul sub 1.5 ani la ecrane. De asemenea dumneavoastră, ca părinte, evitați să le folosiți în timp ce vă ocupați de copil. Între 1.5 şi 2 ani este bine să alegeți programe sau aplicații de bună calitate, care să contribuie la dezvoltarea copilului, de exemplu, aplicații cu ajutorul cărora copilul să învețe mai ușor o limbă străină, iar timpul de utilizare să nu depășească 20-30 de minute. În acest timp stați împreună cu copilul și fiți implicat activ alături de el, fără să îl lăsați să folosească media digitală de unul singur.

Este recomandat să nu lăsați copilul mai mult de o oră pe zi în fața device-urilor și să faceți și alte activități offline împreună cu copilul. De exemplu, să citiți cu el, să vă jucați, să povestiți, să învățați și altele atunci când copilul are între 2 şi 5 ani. Între 6 şi 12 ani, în continuare limitați timpul în care copilul are voie să folosească tehnologia digitală și supravegheați constant conținuturile accesate astfel încât să vă asigurați că programele accesate au rol educativ și nu afectează în vreun fel copilul.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.