Sfatul medicului
129 accesări 21 Octombrie 2019 0 comentarii

Televizorul vă bagă în depresie

Cercetătorii au observat, în cadrul ultimelor lor cercetări că femeile care au făcut cele mai multe exerciţii fizice au avut un risc de apariţie a depresiei cu 20% mai scăzut, comparativ cu cele care fac mişcare doar zece minute pe zi. Pe de altă parte, cele care au petrecut un număr considerabil de ore în faţa televizorului au înregistrat mai multe şanse de a suferi de depresie.

Femeile care s-au uitat la televizor mai bine de trei ore pe zi, au înregistrat un risc de apariţie a depresiei cu 13 procente mai mare decât restul femeilor. Totuşi, nu se poate demonstra clar că statul pe canapea şi uitatul la televizor provoacă depresia.

Cercetarea s-a bazat pe un eşantion de 50.000 de femei care au completat un chestionar la fiecare doi ani. Participantele au declarat numărul de ore petrecute în faţa televizorului şi au răspuns la întrebări legate de frecvenţa cu care au mers pe bicicletă, au alergat sau au înotat într-o anumită perioadă de timp. De asemenea, femeile au raportat orice semne de depresie clinică, sau medicamente pe care le-au luat împotriva depresiei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.