Sursa Revista de Sanatate

Sursa Revista de Sanatate
Sursa Revista de Sanatate
Sfatul medicului
240 accesări 13 Iulie 2020 0 comentarii

Ţelina are numai beneficii asupra organismului

Consumul ţelinei, sub diferite forme, are o mulţime de beneficii asupra sănătăţii.

În primul rând, a precizat nutriţionistul Mihaela Moraru, aceasta este indicată pentru scăderea tensiunii arteriale. Apoi, ţelina conţine numeroşi compuşi care luptă împotriva cancerului. Desigur, rădăcina ţelinei este crocantă şi este deseori utilizată pentru gătit, la supe sau salate. Aceasta are un gust uşor sărat, în funcţie de soi, motiv pentru care se recomandă ca sucul de ţelină să fie amestecat cu sucurile fructelor dulci.

În acelaşi timp, frunzele de ţelină sunt bogate în vitamina A, iar tulpinile sunt o sursă excelentă de vitamina B1, B2, B6 şi C, la care se adaugă potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu şi aminoacizi esenţiali.

Nu în ultimul rând, sodiul organic conţinut de ţelină este recomandat pentru consum, fiind esenţial pentru organism. Aşa că până şi persoanele sensibile la sare pot consuma fără grijă sodiul din ţelină, spre deosebire de sarea de masă, care îi afectează pe cei care suferă de hipertensiune arterială.

Deşi cele mai multe dintre alimente îşi pierd nutrienţii în timpul gătitului, majoritatea compuşilor din ţelină rezistă la temperaturile înalte. Pe de altă parte, consumul ţelinei contribuie la scăderea tensiunii arteriale. În plus, atunci când sucul de ţelină este combinat cu sucurile altor plante, beneficiile sunt sporite pentru diverse afecţiuni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.