Sursa foto Zenix

Sursa foto Zenix
Sursa foto Zenix
Sfatul medicului
180 accesări 13 Septembrie 2020 0 comentarii

Terapia prin arome vă scapă de afecțiunile digestive

La ora actuală, o metodă sănătoasă și eficientă în sprijinul tratării afecțiunilor digestive și a durerilor de cap este terapia prin arome. Spre exemplu, uleiul de mentă este folosit ca un medicament pentru afecțiunile digestive și pentru ameliorarea durerilor de fiere. Apoi, medicina tradițională recomandă oamenilor să consume ceai de mentă sau un amestec din foi de mentă pentru a vindeca sistemul digestiv dereglat.

„Uleiul de mentă este extras din tulpina, frunzele și florile acestei plante. Acesta poate fi folosit în tratarea dereglărilor digestive, durerilor de cap, de mușchi, grețurilor și pentru întârzierea menopauzei. Totodată, acest tip de ulei conține cantități ridicate de mentol, cu rol antiseptic și de anestezic. Acesta este şi motivul pentru care acesta este indicat în tratamentul infecțiilor respiratorii, cum ar fi tusea și răceala. Deci, dacă este aplicat cum trebuie, acesta este eficient și în tratarea durerilor de cap și a celor musculare. Mai mult decât atât, pentru că uleiul de mentă luptă împotriva infecțiilor bacteriene şi poate fi adăugat în tratamentul pentru acnee și pete”, a explicat dr. Doina Iftene.

De asemenea, acesta este un bun stimulator al circulației sangvine și dă viață pielii uscate și lipsită de strălucire. În plus, parfumul acestuia stimulează creierul, producând o alertă mentală și mărește puterea de concentrare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.