Clinici şi spitale
1645 accesări 12 Februarie 2020 0 comentarii

Terapii inovative la OCH, în tratarea cancerului de sân

Ovidius Clinical Hospital a creat un nou concept, Centrul OCH pentru cancerul de sân. Echipamente de top, servicii medicale performante și o echipă multidisciplinară - toate aceste elemente indispensabile prevenirii, diagnosticării precoce și tratamentului complet al neoplaziei care afectează din ce în ce mai multe femei pot fi găsite în cadrul spitalului constănțean. Căci, atrag atenția specialiștii, „cancerul de sân diagnosticat la timp și tratat corect poate fi vindecat!”.

În cadrul Centrului de excelență dedicat cancerului de sân din cadrul OCH, femeile pot beneficia de prevenție cu sistem Alprevia (se impune subliniat că este singura unitate din România cu acest sistem), diagnostic imagistic complet, prin realizarea de mamografii, ecografii și rezonanță magnetică, diagnostic histopatologic prin puncție (biopsia tumorilor, sub ghidaj ecografic și analgo-sedare), marcarea tumorilor de sân fără durere, teste de imunogistochimie, chirurgie minim invazivă a sânului, depistarea ganglionului santinelă, cu dispozitivul Sentimag (de asemenea, unic în România, care nu folosește iradiere). De asemenea, pacientele mai au la dispoziție terapii medicamentoase inovative, testare genetică și îngrijirea oferită de specialiști de top din Constanța și New York.

„Prin Alprevia, afli exact ce ai de făcut și ce fel de examen imagistic e potrivit pentru tine. Investigațiile imagistice sunt realizate la OCH cu toată gama de aparatură necesară, modern și eficient. Astfel, pacientele pot beneficia de ecografie, mamografie, rezonanță magnetică și computer tomografie. Echipamentele imagistice sunt noi, dedicate, scad dozele de iradiere și facilitează interpretarea. Tipul de examinare este adaptat la vârsta femeii, la antecedente, fiecare examen fiind realizat de un tehnician cu experiență”, au arătat reprezentanții spitalului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.