17 Octombrie 2017
1121 accesări
0 comentarii

Dermatita seboreică se manifestă, cel mai frecvent, la pubertate şi evoluează în pusee, afectând, mai ales, bărbaţii cu vârste cuprinse între 18-40 ani. Specialiştii spun că această afecţiune poate apărea şi la copii. Pentru a putea beneficia de o schemă terapeutică adecvată, pacientul trebuie să se adreseze unui medic dermatolog. Acesta poate recomanda varianta cea mai potrivită, în funcţie de forma clinică a bolii.

Preparatele farmaceutice, utilizate în tratamentul dermatitei seboreice, includ agenţi antifungici şi agenţi antiinflamatori. În cazurile refractare la tratament, soluţia constă în administrarea unor agenţi ce suprimă activitatea glandelor sebacee. Dermatita seboreică poate cuprinde scalpul, faţa, dar şi alte suprafeţe de pe corp.

„Numeroase cazuri de dermatită seboreică pot fi tratate eficient prin utilizarea unui şampon antimătreaţă, ce conţine sulfură de seleniu sau zinc pirition. Se poate utiliza şi un şampon ce conţine ketoconazol. Şamponul trebuie aplicat pe scalp şi lăsat să acţioneze între cinci şi zece minute, înainte de spălare. Soluţiile, loţiunile sau unguentele cu corticosteroizi pot fi utilizate de două ori pe zi, timp de maximum trei săptămâni. Tratamentul poate fi întrerupt odată cu dispariţia pruritului şi a eritemului. În continuare, se vor utiliza şampoanele antimatreaţă. Pacienţii trebuie sfătuiţi să utilizeze cu moderaţie steroizii topici puternici, deoarece excesul poate duce la atrofia pielii”, a explicat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU