Sfatul medicului
711 accesări 25 Ianuarie 2021 0 comentarii

Testele rapide pentru COVID-19, „o soluție de autocontrol”!

Comercializarea testelor rapide prin farmacii este o soluție „măcar de autocontrol”, consideră dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta a subliniat că sunt mulți români care nu merg să se testeze într-o unitate medicală, astfel că nu sunt raportate cazurile.

„Preferabil să se testeze (n.r. cu testul rapid), să rămână acasă decât să nu se testeze deloc, deci retragerea testelor rapide de la farmacii și păstrarea lor numai pe linia oficială nu garantează că toți care au simptome și care sunt curioși să vadă că sunt pozitivi sau nu vor merge la testare, așa că este o soluție totuși măcar de autocontrol, că dacă m-am văzut că sunt pozitiv măcar să stau acasă și să mă izolez de familia mea”, a afirmat Raed Arafat.

„Sunt unii care fac teste antigenice rapide acasă și știu că sunt pozitivi și rămân acasă, cum înainte să avem teste antigenice rapide acasă sunt unii care aveau simptome ușoare și nu mergeau să se testeze. Acum se testează, află, dar rămân acasă în cazul fericit", a spus Raed Arafat.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.