Sfatul medicului
104 accesări 02 Decembrie 2019 0 comentarii

Ţigara de dimineaţă vă face să inhalaţi şi mai mult gudron

Deşi medicii trag mereu semnale de alarmă şi ne spun că fumatul este dăunător sănătăţii, numărul fumătorilor nu scade. Specialiştii spun că, deşi este privit ca un simplu viciu, în realitate, fumatul este o boală cronică, fiind caracterizată prin dependenţa de nicotină.

Experţii susţin că persoanele nerăbdătoare să fumeze prima ţigară în prima jumătate de oră de la trezire inhalează o cantitate mare de nicotină pentru a-şi satisface nevoia de drog (dat fiind că în timpul somnului se sistează aportul de drog) şi, odată cu aceasta, inhalează şi mai mult gudron, care este responsabil de efectele toxice ale fumului de tutun.

Acest aspect este accentuat şi de faptul că, în general, persoanele care fumează atât de devreme nu reuşesc să mănânce înainte.

Pe lângă toate aceste aspecte, specialiştii ne atenţionează că prima ţigară fumată în primele 30 de minute de după trezire influenţează modul în care persoana va fuma şi restul ţigărilor în acea zi, deoarece va continua la aceeaşi intensitate.

De asemenea, s-a demonstrat faptul că prima ţigară fumată în primele 30 de minute de la trezire creşte riscul de îmbolnăvire de cancer la nivelul capului şi al gâtului cu 59%.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.