Sursa foto Patria

Sursa foto Patria
Sursa foto Patria
Sfatul medicului
234 accesări 10 August 2020 0 comentarii

Tiroida poate funcţiona normal şi dacă aveţi gușă

Persoanele care au gușă au motive de bucurie. Dacă în anii trecuți nu prea existau tratamente de a scăpa definitiv de această problemă, care nu este doar inestetică, ci și strică conturul feței, acum există soluții. Mai nou, în cabinetele medicilor specialiști se pot face injectări cu enzime lipoliticite și colagenazolitice.

În urma acestora, a precizat dr. Ramona Stroie, toată pielea de pe gât se strânge, gușa dispare și atât fața, cât și profilul se îmbunătățesc considerabil. Trebuie precizat că această gușă este o afecțiune prevalentă, dar marea majoritate a nodulilor tiroidieni descoperiți clinic sau ecografic sunt benigni.

Ce se întâmplă, de fapt? Glanda tiroidă produce doi hormoni principali, care circulă în fluxul sanguin și ajută la reglarea metabolismului. Practic, ei mențin ritmul cu care corpul folosește grăsimile și carbohidrații, ajută la controlarea temperaturii corpului, influențează ritmul cardiac și ajută la reglarea producției de proteine. Trebuie precizat că cei care au gușă nu înseamnă, neapărat, că au și o tiroidă care nu funcționează normal. Chiar și atunci când este mărită, tiroida poate produce cantități normale de hormoni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.