31 Martie 2021
345 accesări
0 comentarii

Dacă nu ştiaţi încă, boia de ardei are calităţi excepţionale pentru sănătatea voastră. În primul rând, aceasta poate diminua cantitatea de sare din mâncarea gătită şi poate juca un rol important în cadrul unei diete. Principala calitate pe care o are boia de ardei este că accelerează metabolismul celular şi reduce simultan colesterolul din sânge. Nutriţioniştii susţin că toate alimentele colorate conţin flavonoide care au un efect antioxidant şi încetinesc îmbătrânirea corpului. Acestea asigură organismului o bună funcţionare a inimii şi a permeabilităţii vaselor de sânge.

De asemenea, boia conţine capsaicină, o substanţă care are un puternic efect antiinflamator şi se utilizează şi în mod extern pentru diminuarea durerilor musculare. Capsaicina are rolul de a accelera metabolismul fiecărei celule, iar dacă vreţi să mai pierdeţi din kilograme, atunci specialiştii vă recomandă să utilizaţi boia, dulce sau iute, peste carne, salate, peşte, ouă şi brânzeturi.

Experţii sunt de părere că tot ce este picant are capacitatea de a pune sângele în mişcare şi are rolul de a accelera metabolismul şi de a dilata vasele de sânge. Dacă veţi mânca picant, corpul vostru va consuma mai multe calorii din cele pe care le primeşte şi astfel veţi şti că mobilizează depozitele grase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU