Sănătate
200 accesări 21 Aprilie 2021 0 comentarii

Tratament revoluționar pentru insuficiența cardiacă

Implantarea unui dispozitiv de modulare a contractilității cardiace (CCM) este o metodă revoluționară pentru tratarea insuficienței cardiace. În prezent, metoda este disponibilă și în țara noastră, în Brașov, iar rezultatele au fost demne de considerat.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune perfidă, care poate duce la moarte subită. Având o mortalitate mai mare decât cancerul și fără simptome evidente – statisticile arată că în țara noastră nouă din zece bolnavi nu știu că suferă de această boală decât când este prea târziu – insuficiența cardiacă poate fi tratată cu ajutorul unui implant.

„E vorba de un mic dispozitiv asemănător cu stimulatoarele cardiace, singurul cunoscut care poate crește forța inimii. Procedura de implant decurge similar cu implantul unui stimulator cardiac. Este o procedură simplă, foarte simplă pentru pacient. Se implantează pe partea dreaptă cu o incizie de câțiva centimetri, cu niște sonde de stimulator cardiac, care ajung până la nivelul inimii. Acest sistem are un rol cu totul și cu totul particular. Prin impulsurile electrice pe care le adresează inimii, impulsuri care nu sunt percepute de către pacient, nu face să apară o nouă contracție cum se întâmplă cu stimulatorul cardiac ci face ca fiecare contracție a inimii să fie mai puternică. El abordează inima cu energii de 50-100 de ori mai mari decât cele pe care le folosește un stimulator cardiac”, a explicat dr. Sorin Micu, medic primar cardiolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.