09 Iunie 2023
5385 accesări
0 comentarii

Superdent92 sărbătorește cu mândrie 30 de ani de excelență în furnizarea de tratamente parodontale de top. Cu o reputație solidă și o echipă de specialiști dedicată, Superdent 92 a reușit să ofere servicii de calitate superioară și să restabilească sănătatea gingivala pentru numeroși pacienți. Se remarcă Dr. Doneta Acatrinei - medic fondator Clinica SuperDent92, cu o performanță impresionantă în tratarea afecțiunilor parodontale, având peste 10.000 de cazuri tratate cu succes.

Care considerați că sunt factorii cheie pentru performanța dvs. remarcabilă în tratarea afecțiunilor parodontale?

Dr. D. Acatrinei: Factorii cheie pentru succesul tratamentelor parodontale sunt abordarea personalizată a fiecărui pacient și utilizarea tehnicilor si tehnologiilor avansate. În calitate de specialist în domeniul stomatologiei, înțeleg că fiecare caz de parodontita este unic și necesită un plan de tratament adaptat nevoilor individuale.

În plus, Superdent92 investește constant în tehnologie de vârf, oferindu-mi acces la instrumente moderne și eficiente, dar și la cursuri de specializare profesională continuă. Printre acestea se numără: Microscopul operator ce permite tratatarea leziunilor parodontale minim invaziv, Primescan care ne permite să tratăm toate cazurile clinice, de la restaurări unidentare, până la reabilitari totale, Zebris, un arc facial digital, cu ajutorul căruia putem transfera datele înregistrate în articulator pentru restaurări dentare, articulatoarele Amann Girrbach, GBT-Guided Biofilm Therapy-EMS Airflow, laserul dentar, terapia SRP, testele micro-dent care ajută la evidențierea bacteriilor parodontogene, terapia de regenerare tisulară prin injecții cu plasmă autologă și imagistica digitală. Guided Biofilm Therapy (GBT) este cel mai performant concept de îndepărtare a bacteriilor patogene (biofilmului bacterian) din pungile parodontale, dezvoltat de compania elvețiană EMS și are ca scop păstrarea sănătății orale a pacientului, oferind o stare de bine acestuia. Utilizarea laserului dentar îmi permite să tratez afecțiunile parodontale cu precizie și eficiență, reducând disconfortul pentru pacienți și obținând rezultate excelente. Terapia cu ultrasunete mă ajută să acționez în profunzime, îndepărtând placa bacteriană și tartrul într-un mod delicat și precis. De asemenea, utilizarea imagisticii digitale îmi permite să diagnostichez cu precizie afecțiunile parodontale și să monitorizez progresul tratamentului într-un mod non-invaziv.

Ce importanță acordați educației pacienților în ceea ce privește igiena orală și menținerea sănătății gingivale?

Dr. D. Acatrinei: Educația pacienților este esențială pentru menținerea sănătății gingivale pe termen lung. În cadrul tratamentului parodontozei, acordăm o atenție deosebită educării pacienților cu privire la igiena orală corectă și obiceiurile sănătoase de îngrijire a dinților și gingiilor. Le oferim informații detaliate despre importanța periajului și a utilizării mijloacelor suplimentare de igienă orală în îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene și prevenirea acumulării tartrului. De asemenea, le explicăm pacienților rolul alimentației echilibrate în menținerea sănătății gingivale. O alimentație bogată în fructe și legume proaspete, dar și în nutrienți esențiali precum vitamina C și calciu, contribuie la întărirea gingiilor și la susținerea sistemului imunitar. Pe lângă educația privind igiena orală și nutriția, îi încurajăm pe pacienți să vină în mod regulat la control și să urmeze un program de întreținere a sănătății gingivale. Aceste vizite periodice ne permit să identificăm și să tratăm eventualele probleme în stadii incipiente, evitând astfel progresia afecțiunilor parodontale și complicațiile asociate.

Care este mesajul dvs. pentru pacienții care se confruntă cu afecțiuni parodontale sau care doresc să prevină apariția acestora?

Dr. D. Acatrinei: Pacienții care se confruntă cu afecțiuni parodontale sau doresc să prevină apariția acestora trebuie să acorde o atenție deosebită sănătății gingivale. Nu subestimați semnele timpurii ale inflamației gingivale, cum ar fi sângerarea gingiilor sau senzația de sensibilitate. Căutați imediat ajutorul unui specialist în parodontologie pentru un diagnostic și un plan de tratament adecvat. Pentru prevenție, asigurați-vă că adoptați o rutină zilnică de igienă orală corectă, care include periajul de două ori pe zi și utilizarea mijloacelor suplimentare de igienă orală. Evitați obiceiurile nesănătoase, precum fumatul și consumul excesiv de alcool, deoarece acestea pot contribui la apariția afecțiunilor parodontale. Nu uitați să vă programați regulat la controale dentare și să urmati un program de întreținere a sănătății gingivale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii