22 Septembrie 2020
584 accesări
0 comentarii

Scleroza multiplă este probabil cea mai frecventă afecțiune neurologică ce îi limitează acțiunile unui adult tână̆r, între 20 și 40 ani. Din păcate,

această boală ridică numeroase probleme, majoritatea fiind urgențe neurologice, atât în fazele precoce, cât și în cele tardive ale bolii. Diagnosticul se bazează pe asocierea unor semne clinice diseminate în timp și spațiu și paraclinice, cum ar fi cele date de RMN, precizează doctorulzilei.ro.

În prezent, pacienții români care suferă de o formă mai rară de scleroză multiplă, scleroză multiplă primar-progresivă (SMPP), au acces la singurul medicament aprobat în Uniunea Europeană pentru această formă de boală. Acest lucru a fost posibil datorită unei evaluări a medicamentului. Precizăm că scleroza multiplă este o boală inflamatorie, dar și degenerativă, cronică, evolutivă, care afectează ireversibil celulele nervoase din creier și măduva spinării.

Această deteriorare afectează transmisia impulsurilor nervoase la nivelul structurilor sistemului nervos central, ducând astfel la apariția unor semne și simptome neurologice, unele dintre ele ireversibile în timp (handicap motor, tulburări ale acuității vizuale, tulburări de echilibru, tulburări sfincteriene și sexuale, scăderea funcțiilor cognitive, precum și tulburări psihiatrice asociate).

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU