08 Ianuarie 2019
790 accesări
0 comentarii

În lumea digitalizată de astăzi suntem conectaţi la tot felul de gagdeturi menite să ne facă viaţa mai uşoară, însă acest lucru nu este neapărat bun, dăunând funcţiilor cognitive în loc să ne ajute. Funcţiile creierului sunt externalizate, ceea ce nu este tocmai benefic pentru noi.

Mattias Ribbing, un maestru al memoriei, oferă câteva sfaturi numai bune de urmat despre cum ne putem îmbunătăţi memoria. Sfatul acestuia este să nu încercăm să învăţăm totul deodată, ci să începem cu un subiect despre care vrem să învăţăm mai mult . Cel mai simplu mod, spune el, este să folosim tehnica imaginii. Această tehnică presupune asocierea unui nume cu o imagine. Creierul va crea o legătură între acel nume şi imaginea cu care a fost asociată.

Acelaşi truc poate fi folosit şi când citim o carte, imaginându-ne ce citim în timp ce parcurgem rândurile. Vizualizând, memorând rândurile şi derulându-le, ne antrenăm mintea să lucreze pentru a avea o memorie mai bună, scrieYahoo Health.

Alimentaţia potrivită este, de asemenea, un factor foarte important. Alimentele precum cele bogate în omega 3 sunt extrem de benefice pentru funcţiile cognitive. Între alimentele excelente pentru îmbunătăţirea capacităţii de memorare amintim: ciocolata neagră, nucile şi seminţele, legumele, fructele de pădure, avocado, somonul sau alte tipuri de peşte gras, cerealele crucifere, precum conopida, broccoli sau varza.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii