Sfatul medicului
471 accesări 14 Noiembrie 2017 0 comentarii

Tu ştii să acorzi primul ajutor?

Asociaţia Studenţilor şi Medicilor Voluntari desfăşoară, în această perioadă, proiectul „Ştiu să acord primul ajutor?”, ce se adresează tinerilor constănţeni, cu vârsta până în 30 de ani, şi are are ca scop realizarea unui studiu despre cunoaşterea noţiunilor de prim ajutor în rândul tinerilor şi importanţa voluntariatului medical de prim ajutor.

„În urma studiului în carevor fi incluşicel putin 5.000 de tineri, se va vedea nivelul de cunoaştere a noţiunilor de prim ajutor şi a implicării tinerilor în voluntariatul de prim ajutor. Prin acest studiu se încearcă identificarea nivelului de cunoştinţe şi implicare a tinerilor în primul ajutor, în urma căruia vom putea pregăti şi realiza proiecte, programe care să ducă la creşterea nivelului de educaţie medicală şi implicarea tinerilor în voluntariatul medical de prim ajutor”, au declarat iniţiatorii proiectului.

Acesta este finanţat de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa. Asociaţia Studenţilor şi Medicilor Voluntari este o organizaţie non-profit, înfiinţată în 2007, la iniţiativa unor tineri medici si studenţi care şi-au propus dezvoltarea pe plan local a unui grup informativ, care să promoveze sănătatea printre tineri şi să ajute la perfecţionarea în domeniul pregătirii studenţilor la Medicină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.