Sursa Sunt mamica.ro

Sursa Sunt mamica.ro
Sursa Sunt mamica.ro
Sfatul medicului
220 accesări 02 Iunie 2020 0 comentarii

Tuberculoza la copii se poate răspândi și în alte părți ale corpului

Tuberculoza este, de obicei, o boală despre care știm că afectează adulții, dar, din păcate, aceasta poate afecta și copiii, doar că, în cazul lor, nu are simptome specifice și poate sugera, de exemplu, pneumonia. Interesant este faptul că tuberculoza poate afecta nu numai plămânii, ci și rinichii sau sistemul nervos.

Tuberculoza este o infecție contagioasă care, de obicei, atacă plămânii. Se poate răspândi și în alte părți ale corpului, cum ar fi creierul și coloana vertebrală. Este cauzată de un tip de bacterii numite Mycobacterium tuberculosis. Deoarece vaccinurile pentru tuberculoză sunt frecvente (vaccinarea se face, în general, în prima zi după nașterea bebelușului), această boală, practic, ar trebui să lipsească. Din păcate, există foarte multe cazuri de tuberculoză, potrivit site-ului medical www.webmd.com.

Așa că cea mai obișnuită modalitate prin care un copil este infectat cu tuberculoză este de a lua boala de la o persoană care suferă de tuberculoză. Principala cale de răspândire a TBC-ului este calea picăturilor, microbacteriile patogene fiind prezente în secrețiile persoanei bolnave. Concret, tuberculoza se transmite prin aer, la fel ca o răceală sau o gripă. Așa se face că, atunci când o persoană bolnavă tușește, strănută, vorbește, râde sau cântă, sunt eliberate mici picături care conțin germenii. Dacă respirați acești germeni, sunteți infectați. Specialiștii spun că tuberculoza la copii este o boală interesantă, deoarece poate avea mai multe forme și poate cuprinde diverse organe ale corpului. De asemenea, trebuie menționat că nu întotdeauna primul contact al unui copil cu tuberculoza conduce imediat la apariția bolii.

Bacteriile care intră în corp ajung în ganglionii limfatici, unde apare fenomenul numit necroză seroasă. Cu toate acestea, organismul uman nu rămâne inactiv. În tot acest timp el încearcă să lupte cu microbacteriile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.