Sfatul medicului
29 accesări 16 Noiembrie 2022 0 comentarii

Uleiul de gălbenele accelerează vindecarea rănilor superficiale

Specialiștii spun că gălbenelele au o mulțime de beneficii asupra sănătății. De exemplu, ceaiul obținut din aceste plante este recomandat în tratarea infecțiilor cavității bucale și ale gâtului, îmbunătățește digestia prin stimularea secreției biliare și ajută la creșterea imunității. Puneți două lingurițe de floare uscată în 200-300 ml de apă clocotită. Lăsați la infuzat zece minute, strecurați și lăsați amestecul la răcit. Beți-l călduț, îndulcit cu miere organică. Totodată, florile de gălbenele sub formă de macerat în ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui se folosesc cu succes în prepararea cremelor și unguentelor care reduc inflamațiile, accelerează vindecarea rănilor superficiale, îmbunătățesc aspectul pielii.


Datorită proprietăților calmante, regeneratoare și antiinflamatoare, uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a tenului afectat de roșeață și cuperoză, este potrivit pentru îngrijirea pielii copiilor. Acesta se poate folosi în creme, unguente sau aplicat ca atare pe zgârieturi, mușcături de insecte, vânătăi. Veți vedea că procesul de vindecare este accelerat datorită compușilor antioxidanți unici din această plantă minune. Acest tip de ulei este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele, ca ingredient în preparate cosmetice destinate îngrijirii pielii copiilor și ca ingredient în cremă de scutece sau diferite alte creme, loțiuni, unguente, balsamuri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.