18 Septembrie 2019
705 accesări
0 comentarii

Cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate este uleiul de măsline, din acest motiv acesta este componentul principal în dieta mediteraneeană. Uleiul de măsline este un suc natural care păstrează gustul, aroma, vitaminele şi proprietățile curative ale măslinelor. Totodată, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat - proaspăt presat din măsline.

Beneficiile medicale ale uleiului de măsline se datorează atât conținutului ridicat de acizi grași monosaturaţi, cât şi conținutului ridicat de antioxidanți. Potrivit studiilor realizate până în prezent, uleiul de măsline previne apariția bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”), în timp ce creşte nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun”). Niciun alt ulei natural nu conține o cantitate atât de mare de acid monosaturat precum uleiul de măsline, specifică sfatulmedicului.ro.

Uleiul de măsline este foarte bine tolerat de către stomac; potrivit studiilor, acesta previne apariția ulcerului gastroduodenal şi gastrita, şi, totodată, stimulează secreția bilei şi a hormonilor pancreatici într-un mod mai natural şi mai eficient decât medicamentele prescrise. Prin urmare, acest ulei scade incidența apariției calculilor biliari.

De secole, oamenii folosesc uleiul de măsline ca produs pentru îngrijirea corporală. Datorită conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de măsline este un foarte bun hidratant. Acesta oferă pielii o strălucire naturală, fiind adăugat în majoritatea produselor cosmetice; astfel, uleiul de măsline este folosit ca exfoliant, produs de curățare sau cremă hidratantă. Totodată, acesta poate fi aplicat pe păr pentru strălucire, volum, pentru prevenirea mătreței şi căderea părului.

Uleiul de măsline hidratează cuticule şi întărește unghiile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii