Sursa Iowa Public Radio

Sursa Iowa Public Radio
27 Aprilie 2020
745 accesări
0 comentarii

Uleiul de pește este extrem de benefic pentru organism și ar trebui să îl introducem neapărat în alimentație. Acesta provine, în general, din țesuturile peștelui gras, cum ar fi păstrăvul, macroul, tonul, heringul, sardinele și somonul. De ce sunt indicate pentru consum?

Potrivit nutriționistului Otilia Stancu, acizii grași omega-3, prezenți în pește, protejează inima și sunt benefici pentru a liniști bătăile neregulate ale inimii și a scădea nivelul trigliceridelor. În plus, acesta ajută la scăderea riscului de atac de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

În același timp, uleiul de pește este indicat pentru creier, datorită conținutului mare de acizi grași omega-3, care protejează membranele celulare. Acest lucru se întâmplă pentru că celulele nervoase au nevoie de acizi pentru a funcționa corespunzător și, mai mult decât atât, prin consumul acestui tip de ulei ne-am putea îmbunătăți memoria.

XXX

Uleiul de pește ajută la pierderea de kilograme, dar acesta trebuie combinat cu exercițiile fizice și o dietă corespunzătoare.

Un alt motiv pentru care vă este recomandat să luați suplimente pe bază de ulei de pește este că mediul poluat în care trăim contribuie la deteriorarea organelor. Cu toate acestea, există studii care arată că acizii grași omega-3 previn inflamațiile provocate de stresul oxidativ și poluare.

Pe de altă parte, consumul regulat al uleiului de pește limitează sindromul ochilor uscați și previne anumite boli din sfera oftalmologică. Totodată, acești acizi grași omega-3 repară pielea din interior, reduc roșeața și iritațiile, ceea ce face ca pielea să fie mai frumoasă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU