Sursa foto: Bzi

Sursa foto: Bzi
Sursa foto: Bzi
Remedii naturiste
181 accesări 24 Februarie 2020 0 comentarii

Uleiul din germeni de grâu nerafinat vă susţine sănătatea

Uleiul din germeni de grâu nerafinat este unul din cele mai valoroase şi preţioase uleiuri din punctul de vedere al conţinutului de vitamine şi minerale. Specialiştii spun că acesta are beneficii extraordinare pentru piele, datorită cantităţii apreciabile de alfa-tocoferol-vitamina E, un puternic antioxidant al cărui rol este de a proteja pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi.

De asemenea, uleiul din germeni de grâu conţine o mulţime de vitamine recomandate pentru piele: vitaminele A, D, F şi K. Alte elemente benefice din componenţa uleiului sunt acizii graşi esenţiali - oleic, palmitic, linoleic şi linolenic, care sprijină funcţiile fiziologice esenţiale pentru sănătatea celulelor.

De asemenea, proteinele şi lecitina sunt alte componente ale acestui ulei, fiind elemente esenţiale în generarea ţesuturilor, cu rol de bază în regenerarea celulelor ţesutului muşchilor, părului, unghiilor şi pielii.

Practic, o concentraţie de 0,5 % determină o creştere cu 100% a regenerării celulare în numai câteva zile. Totodată, acest ulei este recomandat pentru pielea sensibilă din jurul ochilor şi al pielii uscate şi devitalizate. Dacă este folosit ca ulei de masaj, protejează nervii şi musculatura ţesutului, oxigenând şi favorizând detoxifierea pielii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.