07 Aprilie 2024
26 accesări
0 comentarii

Cu cât ni se aglomerează programul de zi cu zi, ne rămâne tot mai puțin timp pentru noi, mai ales în ceea ce privește mersul la un spa în fiecare săptămână sau la fiecare două săptămâni. Prin urmare, cea mai bună opțiune constă în remedii și masaje de care să ai parte la tine acasă.

Potrivit specialiștilor, există o serie de uleiuri naturale benefice pentru organism. Acestea hrănesc pielea, părul și calmează durerile la nivelul sistemului articular-muscular-osos. Masajul stimulează circulația sangvină şi limfatică, dar este util și în recuperarea în caz de inflamații, contuzii.

Pe lista recomandărilor făcute de medici se află uleiul de măsline. Acest tip de ulei este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți, dar și acizi grași Omega-3 și Omega-9, vitamina E și acizi esențiali, care pot aduce beneficii pielii atunci când este aplicat topic. Datorită substanțelor care se găsesc în componența sa, squalen și vitamina E, uleiul de măsline, atunci când este aplicat pe piele, crește capacitatea pielii de a absorbi și reține apa. De asemenea, uleiul de măsline este de ajutor și în îndepărtarea impurităților de pe ten.

Uleiul de susan, de asemenea, conține foarte multe vitamine și minerale esențiale, antioxidanți și acizi grași. Acești nutrienți lucrează împreună pentru a combate problemele comune ale pielii, precum inflamația, toxicitatea și îmbătrânirea prematură. Uleiul de susan are proprietăți hidratante, regenerante, calmează mâncărimea și reduce roșeața pielii.

Unul dintre uleiurile dense este și cel de cocos, iar cel mai bine este să îl încălzești între palme, înainte de utilizare. Are o concentrație mare de acizi grași, iar asta îl face un ulei foarte stabil. Prezența agenților anti-microbieni precum acidul capric și acidul lauric nu lasă microbii să-ți infecteze pielea. Iar stratul de ulei stabil plin de grăsimi saturate, pe piele, protejează pielea, evitând astfel uscarea ei. Nu în ultimul rând, uleiul de lavandă te ajută și la regenerarea pielii scalpului. După mai multe vopsiri și decolorări, părul își poate redobândi sănătatea și luciul. Studiile specialiștilor arată și că acest tip de ulei, în combinație cu alte uleiuri esențiale precum cimbru, rozmarin și lemn de cedru, poate îmbunătăți semnificativ alopecia areata și căderea părului atunci când este masat zilnic în scalp.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de RIDICHE PETRUŢA