Sursa foto Totul despre Mame

Sursa foto Totul despre Mame
Sursa foto Totul despre Mame
Sarcina
162 accesări 18 Septembrie 2020 0 comentarii

Ultimul trimestru de sarcină este cel mai activ pentru bebeluşi

Ultimul trimestru de sarcină este cel în care puiul de om devine tot mai puternic şi îşi coordonează din ce în ce mai bine mişcările. Dr. Dana Mănac afirmă că, de fapt, în trimestrul 3, bebeluşul îşi particularizează mişcările, punându-şi chiar amprenta asupra lor.

„Gravida ştie cel mai bine, mai bine decât medicul, asistenta sau moaşa, programul de mişcare al bebeluşului (perioada zilei, ritmicitatea, intensitatea).

Una dintre întrebările de rutină în cadrul consultului obstetrical în acest trimestru este dacă cel mic se mişcă aşa cum trebuie. De asemenea, în cadrul consultului şi mai exact în cadrul ecografiei, se efectuează ecografia Doppler, prin care se măsoară, de rutină, doi indici, care ne arată dacă sângele circulă. Totodată, investigaţia ne arată dacă sângele circulă corespunzător şi dacă bebeluşul primeşte nutrienţii de care are nevoie şi al căror raport ne orientează asupra stării fetale. În acelaşi timp, se poate observa cantitatea de lichid amniotic”, a explicat medicul.

Specialistul a precizat că, în cazul în care bebeluşul se încadrează în parametri normali şi dacă măsurătorile ecografice sunt şi ele normale, atunci nu mai este nevoie de efectuarea altor teste suplimentare.

În cazul în care există o suspiciune de suferinţă fetală cronică, adică alterarea unuia sau a mai multor parametri, viitoarei mămici i se va recomanda continuarea investigaţiilor. „Înainte de toate, însă, bebeluşii sunt deştepţi, ei avertizează mamele din timp atunci când mediul nu le mai prieşte. În acelaşi timp, sunt mămici care se plâng de o activitate intensă a acestora, însă ne plac copiii activi, cei leneşi ne pun pe gânduri”, a conchis dr. Mănac.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.