Sfatul medicului
148 accesări 16 Noiembrie 2022 0 comentarii

Umărul înțepenit provoacă durere și rigiditate

V-a înțepenit umărul? Îl simțiți ca și cum ar fi înghețat și nu știți cum să rezolvați această problemă? Umărul înghețat, numit și capsulită adezivă, este o afecțiune frecventă care provoacă durere, rigiditate și pierderea intervalului normal de mișcare a umărului. Afecțiunea nu este una gravă, dar starea tinde să se agraveze cu timpul dacă nu este tratată. Acest tip de durere de umăr afectează în principal persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Practic, susțin specialiștii, articulația glenohumerală ajută la mișcarea umărului înainte și înapoi și permite brațului să se rotească și să se extindă în exterior. De ce apare umărul înțepenit?

Înțepenirea umărului poate să apară ca urmare a unei mișcări incorecte și bruște a mâinii, ca urmare a unui accident, dar și din cauza unor afecțiuni cardiace sau ale glandei tiroide. Iată factorii care pot contribui la apariția umărului înțepenit: vârsta, recuperarea după o intervenție la nivelul umărului sau brațului, dereglările hormonale, precum cele din timpul menopauzei sau cauzate de un dezechilibru al glandei tiroide. La acestea se adaugă recuperarea după o intervenție chirurgicală la inimă sau la nivelul coloanei vertebrale ori prezența inflamației în organism din cauza unor afecțiuni inflamatorii, precum lupusul, sau din cauza unei diete nesănătoase, care favorizează inflamația.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.