Sursa foto: Today Show

Sursa foto: Today Show
Sursa foto: Today Show
Nou născuţi
216 accesări 03 Februarie 2020 0 comentarii

Un copil îşi poate tripla greutatea de la naştere într-un an

În familia dumneavoastră a venit un nou membru, un copilaş pe care îl aşteptaţi de mult timp. Pentru ca el să crească sănătos şi armonios, este nevoie să respectaţi câteva reguli. Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, în dezvoltarea sugarului şi copilului sunt implicaţi, însă, câţiva factori: genetici, constituţionali, afectivi şi patologici (stres, boală, oboseală).

„Creşterea nou-născutului în greutate este importantă în primul an de viaţă, copilul practic triplându-şi greutatea la vârsta de un an. Spre exemplu, în primele patru luni de viaţă, sugarul creşte în medie cu 750 grame pe lună, astfel încât un micuţ de patru luni, care s-a născut cu o greutate de trei kilograme îşi dublează greutatea. Între patru şi opt luni creşterea medie este de 500 g/lună, iar între opt şi 12 luni creşterea medie este de 250 g/lună. Desigur, unii sugari alimentaţi la sân pot creşte mai mult decât atât, fără ca aceasta să fie considerată o creştere excesivă”, au explicat aceştia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.