Fitness
503 accesări 24 Ianuarie 2020 14 comentarii

Un mit spulberat! Apa cu gheață nu vă ajută să slăbiți

Aţi pus câteva kilograme în plus pe voi şi vreţi să scăpaţi de ele? Din păcate, din dorinţa de a da surplusurile jos, foarte multe persoane apelează la numeroase trucuri care promit să rezolve această problemă, iar unul dintre cele mai cunoscute este acela că apa cu gheaţă accelerează metabolismul şi ajută la scăderea în greutate.

Această idee a devenit populară în urmă cu 17 ani, când cercetătorii germani susţineau că persoanele care beau doi litri de apă cu gheaţă îşi cresc cu 30% numărul de calorii arse, însă studii recente efectuate cu măsurători mult mai precise arată că, de fapt, se consumă doar cu 4,5% mai multe calorii, adică 4-7 calorii la fiecare pahar de apă cu gheaţă băut.

Explicaţia din spatele acestui mit este că organismul depune energie pentru a aduce apa la temperatura corpului, deci se consumă calorii, însă efectul nu este nici pe departe cel așteptat, spun specialiştii.

Practic, studiile recente ne arată că apa cu gheaţă nu ne ajută mai deloc în demersul de a slăbi. Nutriţioniştii spun că, dacă vreți să slăbiți, băutul de apă cu gheaţă ar trebui să fie pe locul 45 în topul priorităţilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.