Sfatul medicului
171 accesări 10 Octombrie 2018 0 comentarii

Un somn întrerupt vă poate afecta memoria

Nu dormiți bine? Dimineața vă simțiți tot obosiți? Specialiștii au descoperit faptul că persoanele care se trezesc de mai multe ori pe noapte își pot afecta memoria de lungă durată. Medicii psihologi care au studiat problemele din timpul somnului/nesomnului au ajuns la concluzia că oamenii care se trezesc înainte de a intra în faza somnului profund (care se instalează la patru ore de la momentul când am adormit) vor avea probleme cu memoria de lungă durată.

Drept urmare, în mintea acestor oameni încep să se încețoșeze perioade și evenimente din viața lor, de o importanță majoră, care s-au petrecut cu ceva timp în urmă.

Potrivit psihologului Elena Baciu, în această situație se pot afla atât persoanele tinere, cât și cele în vârstă. Diferența este că procesul pierderii memoriei de lungă durată se accentuează la persoanele trecute de a doua tinerețe, așa cum era de așteptat.

Așadar, dragi constănțeni, încercați să vă odihniți bine și să vă păstrați sănătatea!

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.