Sfatul medicului
120 accesări 12 Mai 2019 0 comentarii

Un ten mai luminos poate fi obținut şi acasă

Un ten luminos, vitaminizat şi fin este visul oricărei femei, însă spre fericirea noastră, acest efect poate fi obținut în condiții de casă cu un ingredient ce ne stă la îndemâna tuturor, mierea. Mierea de albine neprocesată este folosită adesea în industria cosmetică datorită conținutului bogat de antioxidanți care hrănesc pielea, dându-i un aspect neted, luminos și sănătos. Este un produs antibacterian, ameliorând simptomele acneei, prevenind apariția punctelor negre și a coșurilor.

Conform specialiștilor, folosirea în mod regulat a mierii funcționează ca tratament împotriva semnelor îmbătrânirii, estompând ridurile fine. Mierea ajută la obținerea unui ton mai luminos al pielii, în combinație cu alte ingrediente, cum ar fi lămâia sau bicarbonatul de sodiu.

Beneficiile folosirii regulate a mierii de albine în tratamentele cosmetice reprezintă hrănirea tenului cu vitamine, minerale și aminoacizi, redându-i elasticitatea, conferindu-i un aspect neted și întinerit. De asemenea, un important beneficiu este hidratarea naturală, zaharurile din miere acționând ca umectați și emolienți naturali, crescând conținutul de apă și reducând senzația de uscăciune a feței. Proprietățile antibacteriene și probiotice ale mierii reduc erupțiile acneice, prevenind apariția coșurilor şi fiind mult mai ieftină decât produsele cosmetice din drogherii este o modalitate de a ne îngriji pielea.

Cele mai bune măști pentru curățarea în profunzime a tenului făcute acasă conțin de obicei un ingredient care exfoliază și altul care înmoaie pielea. Măștile faciale exfoliante sunt esențiale în îmbunătățirea texturii și aspectului pielii, ingredientele exfoliatoare îndepărtând celulele moarte, permițând tenului să respire curat. Componentele naturale exfoliatoare care vor acționa asupra pielii uscate sunt zahărul, sarea, praful de copt și altele. Pentru a echilibra efectul acestei componente, se adaugă un ingredient emolient banane, avocado, iaurt, miere, ulei de cocos, ulei de măsline, ceai. Pentru luminozitatea tenului, masca cu miere și lămâie este cea mai potrivită. Astfel, se face o mască dintr-o linguriță de miere și o linguriță de suc de lămâie. Se amestecă ambele ingrediente, se aplică pe față masându-se ușor, iar apoi se lasă 20 de minute și se clătește cu apă. Această mască uniformizează tonul pielii, menține pielea netedă și proaspătă, prevenind ridurile și exfoliind-o.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.